Image

Poolbiljart films

Geen zin om naar het poolcentrum te gaan, maar wel zin om met je favoriete hobby bezig te zijn? Huur dan eens een van deze klassieke pool-films! De 3 populairste films op een rijtje:

The Hustler

The Hustler is een film uit 1961 met Paul Newman in de hoofdrol en won twee Academy Awards en twee BAFTA’s. The Hustler is absoluut een aanrader om gezien te hebben als je van pool houdt, want dit is een klassieker.

 

“Fast” Eddie Felson is een talentvolle poolspeler en spendeert zijn tijd voornamelijk met hustlen (hij doet alsof hij niet kan poolen en speelt vervolgens om geld, waardoor hij veel verdient). Door deze manier van poolen komt hij in de problemen terecht. Hij krijgt onder andere een drankprobleem en leert Sarah Packard kennen, die zich in dezelfde situatie bevindt. Maar de problemen stapelen zich op en Eddie probeert zich op duistere manieren van de ondergang te redden.

 

The Color of Money

The Color of Money is een film uit 1986, met Paul Newman en Tom Cruise in de hoofdrollen. Paul Newman won voor deze rol zijn eerste en enige Oscar. The Color of Money is het vervolg op The Hustler uit 1961.

 

“Fast” Eddie Felson is inmiddels een gepensioneerde poolspeler. Hij is drankhandelaar en eigenaar van een poolcentrum, hier fungeert hij vaak als geldschieter voor talentvolle poolspelers. Op een dag leert hij de jonge Vincent “Vince” Lauria en zijn vriendin Carmen kennen. Vincent is een ruwe diamant. Zeer talentvol, maar ook impulsief.  Eddie wil met het jonge stel op reis en Vincent veranderen in de beste poolspeler allertijden.

 

Stickmen

Stickmen is een film uit 2001 van Nieuw-Zeelandse bodem. De hoofdrollen worden gespeeld door Robbie Magasiva, Paolo Rotondo en Scott Wills.

 

Jack, Thomas en Wayne zijn de ‘Stickmen’. Ze vinden niets leuker dan een biertje in de ene hand en een poolkeu in de andere, een muntje op de pooltafel en omringt door hun vrienden te zijn. Ze spelen pool zowel voor de lol als voor geld in Dave’s bar. Wanhopig om uit de schulden te komen schrijft Dave de jongens in voor een ‘high stakes’ pooltoernooi georganiseerd door de crimineel ‘Daddy’. Dit bezorgt de jongens een grote berg ellende. Kunnen ze het geld winnen en Dave redden van de ondergang?

 

Leave a Reply