Image

Welk niveau speel ik?

Denk je eraan om in competitieverband te gaan poolen, omdat je al je vrienden van tafel speelt, of omdat je regelmatig hoog eindigt in een huistoernooitje? Hartstikke goed! Maar hoe meet je nu echt welk niveau te hebt? Het is toch het alle leukste om op je eigen niveau te spelen in competitieverband. Hierdoor leer je het meeste en als je dan promoveert of degradeert weet je dat dit door jouw eigen spel komt en niet door het grote verschil in niveau van je tegenstanders. Want zeg nou zelf, alles op je sloffen winnen is even leuk, maar je wil snel wat meer tegenstand en alleen kijken hoe je tegenstander de tafel leeg speelt gaat ook snel vervelen.

Schiet je een aantal ballen achter elkaar, maar heb je nog nooit de tafel helemaal leeg gespeeld, begin dan gewoon helemaal onderaan in de competitie. Dit kan regionaal in de 4de klasse en hier is nog genoeg te leren. Heb je wel eens een rack helemaal weggespeeld, dan kan je eraan denken om ongeveer in de 2de klasse te beginnen. En als je met grotere regelmaat de tafel leeg maakt en af en toe twee racks achter elkaar weg kan spelen, dan zou je het al in de 1ste klasse regionaal kunnen proberen.

Ben je al klaar voor landelijk niveau, dan is het wegspelen van 2 racks achter elkaar aan de orde van de dag voor jou. Meldt je dan maar aan voor de 3de of misschien zelfs wel 2de divisie. Wanneer je denkt, dat is allemaal kinderspel voor mij, ik schiet de tafel zeker wel zes keer achter elkaar leeg, dan ben je rijp voor de 1ste divisie. Dit kan daarnaast je ook goed meten door Straight Pool te spelen. Speel je meer dan 50 ballen achter elkaar weg, dan zal een 1ste divisie team jou zeker hartelijk verwelkomen.

Wil je je echt meten met de grootste spelers van Nederland, bekijk dan eerst eens wat filmpjes van deze spelers op internet, want zij zijn echt een klasse apart. Hier loop je ook als 1ste divisie speler het risico dat je een hele lange tijd in je stoel blijft zitten. Wel leuk natuurlijk om te blijven trainen en wie weet kom je ze een keer tegen en mag je ze een keertje uitdagen. Misschien dat jouw eigen niveau je dan nog wel verbaasd!

Leave a Reply